Som nevnt innlednngsvis i innlegget Gull og gulgrønne skoger, så ble det en veldig hyggelig, variert og minnerik helg på Sjusjøen og Lillehammer i forbindelse med Birkebeinerløpet og NM terrengløp.

Her følger en liten billedreportasje og stemningsrapport fra helgen.

Dagene før løpet

Utsikt over Sjusjøvannet fra Graaten.

Vått, tåkete og gråvær i dagene før løpet.

En liten løpetur med Harald på fredag ble til 18 km og stive legger på slutten. Ikke helt etter planen.. Men det viste seg å kanskje ikke være så dumt likevel. Vi hadde begge fine bein dagen etter.

Hytten til Harald og Hanne ligger like ved 20-km merket.

En fin tur ble det. Vi fulgte Birkebeinerløypen til ned slalombakken og gjørmepartiet etterpå, og fulgte deretter Birkebeinerritt-traséen, der dette bildet er tatt, tilbake til Sjusjøen.

Spente løpere klare til dyst

Joggekamerater på tur. Fra venstre Marit Bjerke (løp på 3.05,56 og ble nr 45 i klassen sin), Turid Malmo Knutsen (2.09,22 og nr 9 ), Alvilde Dancke (2,05,23 og nr 55) og Bodil Klakegg (2,19,37 og nr 30) er klare til dyst. Meget bra løpt, damer! Turid sogar inne på topp 10-listen, og merke til Turid og Alvilde. Ser at Petter og Knut D. også klarte merket. Gratulerer!

Og inne i Håkons Hall møtte jeg denne gjengen, som ikke er mindre klare. Våre gjester Liv Røttingen og Gaute Løge Pedersen hilser på Harald sine gjester, far og sønn Hagen.

Løpsdagen

Gaute klar for oppvarmingen fra hytten til start på langrennsstadion.

Hanne og Liv fulgte etter en times tid senere. Optimismen og humøret er på topp.

Starten er gått i Hanne sin pulje klokken 11.50.

Under broen ut fra start. Fotografen er oppdaget.

Yes!! Hanne er godt fornøyd med å ha klart målene sine. Med tiden 1.57,36 klarte hun merket med 3 minutters margin, kom under 2 timers grensen og ble nr 99 av 374 i klassen. Hun løp på omtrent akkurat samme tid som i fjor, men da var hun 5 minutter bak merkekravet. Det illustrerer klart at forholdene i år var adskillig tøffere...

...noe også dette bildet skulle tyde på. Hun hadde godt feste med Salomon SpeedCross, men løp på seg et digert gnagsår som setter Oslo maraton i fare.

Liv var strålende fornøyd med pers på 2.09,39 i de tøffe forholdene. Hurra!! Liv løp med Talon 212 og hadde supre sko og godt feste.

Gaute løp på 1.33,52 og noen minutter dårligere enn i fjor, men var bra fornøyd med fortsatt å ha god margin til sitt 12. merke på like mange starter. Ikke verst.

Arnstein perset i sin niende start i Birkebeinerløpet med 1.56,07 og kan stolt vise diplomet for Årets Bikrkebeiner etter nok en gang å ha fullført alle tre Birkebeinerarrangementene. Gratulerer!

Carl Fredrik løp på 1.15,58 (!!) og ble nr 3 i M18, kun slått av to kenyanere.. CF ble også Årets Superbikebeiner i M18 og hadde femte beste sammenlagttid uavhengig av klasse. Hyttevert Harald var ikke stort dårligere med sin 3.plass i M45 på 1.19,26 - kun 21 sekunder etter Kristen Aaby som vant klassen og 15 sekunder bak Jan Halland som knep andre plassen. Harald er litt av en birkebeinerekspert, med 1., 2., 2., 3., 3. og 4. plass på de seks siste av sine åtte starter. Bildet er tatt av pappa Svein Hagen, som imponerte med 1.30,16 og 30.plass i samme klasse i sitt første Birkebeinerløp.

Vel blåst og gratulasjoner til alle sammen!