Stort og smått i uken som gikk

Kort om Gøteborgsvarvet, København maraton med hyggelig come-back og min egen trenigsuke i uken som gikk.

Come-back for Fredrik Naalsund

København maraton gikk av stabelen sist helg, med et par sterke kjenninger på startstreken. Ole Kristian Heggheim ble 3. beste norske på gode 2:37:22, men fikk det likevel tungt mot slutten etter 1:15:27 halvveis. Artig og spennende come-back av Fredrik Naalsund i Køben. Fredrik løp meget jevnt og innhentet nesten sin gode venn og klubbkamerat i KIF og kunne loggføre 2:37:48 etter 1:18:02 halvveis.

Her siterer jeg fra Kjell Vigestad sin reportasje på kondis:

- Fredrik Naalsund var Norges beste gutteløper for snart 20 år siden. Han har verdens beste tid på 800 m for 13-åringer og henviste seinere jevngamle Marius Bakken til en plass lavere på premiepallen når medaljene skulle deles ut.

Skader satte imidlertid en tidlig stopper for karrieren. Han dukket så opp for noen år siden og vant maratondistansen i Fjellmaraton på en av de aller beste tidene som er oppnådd over Valdresflya. Og søndag var 32-åringen tilbake med startnummer på brystet og løp på 2.37.40.



Tiden i Fjellmaraton i 2001 var 2.34,10 i den svært tøffe traséen, etter moderat åpning opp til Valdresflya og 1,12 på siste halve! Fredrik reiste sammen med Stig og meg og resten av Joggekameratene og vi delte hytte. Her med startnummer 1 og laurbærkransen den gang fra Beitostølen. Men det ble diverse premier også, for totalseier, klasseseier og førstemann over Valdresflya. Hvilket løpstalent! Og en utrolig hyggelig kar. Veldig artig at du er tilbake, Fredrik!

HER kan du lese om den sensasjonelle seieren i Fjellmaraton i hans forrige come-back i 2001, et løp der jeg selv også har gode minner fra, ettersom det ble 6.plass i klassen med 1.17,49 på halvmaraton og lagseier sammen med Stig og Kjetil for DnB. (Bildene nedenfor)




Mange kjente i Gøteborgsvarvet

Steinar var tradisjonen tro i Gøteborg og løp Varvet, verdens største halvmaraton. At tiden denne gang ikke ble bedre enn 1.32,03 får tilskrives både at unge Lien fortsatt har et stykke igjen til god, gammel form etter et år på sidelinjen med skader, og den ekstreme varmen, som visstnok gjorde at 60 menn og kvinner måtte ha legehjelp.

Steinar kan imidlertid skryte av skalpen til Trond Inge (1.35,56) og Sten (1.38,47), som på sin side fikk skalpen til den gamle løperkongen Kjell-Erik Ståhl (1.39,06). Men alle tre måtte se seg klart slått av Ole Kjell (1.27,50). Ingen av denne kvartetten løp nok opp mot sitt beste. En som ikke lot seg affisere av varmen, var Jorunn Rekkedal, som aldri slutter å imponere. 49-åringen løp på 1.19,58 og ble nr 9 totalt av tusenvis av damer.

Treningsuken

Jeg klarte ikke å gjenta forrige treningsuke med over 100 km, men kunne bokføre snaue 80 km fordelt på 6 økter;

3 rolige turer på ca 11 km
1 langtur lørdag på 15 km med Joggekameratene
1 konkurranse onsdag - Follotrimmen Hebekk - sum 16 km med oppvarming og nedjogg
1 intervalløkt fredag på 19 x 300 m - sum 15 km - med Harald og Dennis. Fart ca 60 sek, småjogging 60 sek i pausene.

6 kommentarer:

  1. Hr. Ståhl sa i garderoben etter løpet at han trente altfor lite, kun 17-19 mil i uka.

    SvarSlett
  2. Det er dobbelt så mye som jeg har i snitt de siste to ukene, og som er svært mye for meg å være. Det er bare å stå på!

    Kjell-Erik Ståhl er for øvrig født i 1946...

    SvarSlett
  3. Fredrik Naalsundfredag, mai 28, 2010

    Hallo hallo!
    Fin artikkel.. hehe. Har litt innsideinfo om turen i København. Det var en flott tur, og er godt fornøyd med "comebacket". Tror det kan være mulig å løpe ned tiden nokså mye med litt mer trening både over tid og i volum. Tviler på at det skjer, men om det blir snakk om å gjøre et skikkelig comeback skal jeg si i fra.

    Lykke til videre med løp og blogg!

    SvarSlett
  4. Hei Fredrik.
    Artig med hilsen fra deg både på bloggen og i Fjesboka. Jo, du har helt sikkert kapasitet til sub 2.30 og vel så det. Men 2.37 er ikke så verst for en "hobbymosjonist" heller :-)

    Du har jo en ypperlig sparringspartner i Ole Kristian. Og til neste år er det 10 år siden din "berømte" seier i Fjellmaraton... Kanskje et mål for neste sesong? Lykke til videre du også!

    SvarSlett
  5. Atle Guttormsenlørdag, juni 19, 2010

    Flott og se at Fredrik rører seg igjen. Tidene hans som 13-16 åringer har fått stå ifred lenge. Men en korreksjon: Fredrik har ikke noen verdens"rekord" på 800meter. Christian Booker fra UK har 2,03,0 faktisk uken før han fylte 13.

    SvarSlett
  6. Atle Guttormsenonsdag, juni 30, 2010

    En liten tileggsopplysning Fredrik har en verdensrekord: 1000 meter 13 år: 2:35.9 24 Jun 92. Den står fortsatt.

    SvarSlett